USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Бренсон програв Маску і закриває компанію по запуску супутників Virgin Orbit

Тим часом Маск продовжує запускати в космос нові супутники
Virgin Orbit
Virgin Orbit
Джерело: відкриті джерела

Компанія мільярдера Річарда Бренсона по запуску супутників Virgin Orbit  оголосила, що закривається після того, як продасть свої активи, сумою близько 36,4 мільйона доларів. Про це пише Reuters.

Видання пише, що на аукціоні було продано активи Virgin Orbit чотирьом компаніям. Одна з них – компанія з виробництва малих ракет Rocket Lab, яка придбала активи Virgin Orbit на 16 мільйонів доларів.

У договір купівлі-продажу входять машини та обладнання, які використовувалися для виробництва флагманських ракет LauncherOne Virgin Orbit. Однак цей договір повинен ще схвалити суд у справах про банкрутство.

Стартап ракетних двигунів і космічних апаратів Launcher Inc. купив у Virgin Orbit основний стартовий майданчик у пустелі Мохаве в Каліфорнії.

Непроданими залишаються близько шести ракет на різних стадіях виробництва та інтелектуальна власність Virgin Orbit.

Нагадаємо, у березні цього року компанія для відправки невеликих супутників у космос Virgin Orbit звільнила 85%  співробітників. На початку квітня компанія подала заявку на банкрутство після того, як не змогла отримати довгострокове фінансування після невдалого запуску ракет з Британії у січні цього року.

Ті працівники, що залишилися, будуть звільнені протягом наступного тижня.

А що там Маск?

А тим часом компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска вчергове запустила ракету Falcon 9. Цього разу був виведений на орбіту телекомунікаційний супутник BADR-8 арабського оператора Arabsat.

На початку травня SpaceX запустила на орбіту супутник вагою понад шість тонн. Це перший із трьох супутників ViaSat Inc. нового покоління, що забезпечить високошвидкісним інтернетом Північну та Південну Америку.

А нещодавно SpaceX відправила на МКС трьох людей. Серед них – жінка з Саудівської Аравії.

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters