USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство

Імовірність того, що ШІ знищить планету, може становити 20%
штучний інтелект
ШІ
Джерело: відкриті джерела

Американський мільярдер і засновник SpaceX Ілон Маск допускає, що штучний інтелект може знищити людство. Імовірність такого сценарію може становити 10–20%, цитує слова Маска Business Insider.

Виступаючи на семінарі "Великі дебати про штучний інтелект" Маск виправив свою попередню оцінку ризиків, пов'язаних із цією технологією.

"Я думаю, що є певний шанс, що це (штучний інтелект, – ред.) покладе кінець людству. Я, ймовірно, згоден із Джеффом Гінтоном, що це близько 10% або 20%, або щось на кшталт цього", – заявив він.

При цьому Маск додав, що в цьому питанні ймовірний позитивний сценарій переважує негативний. Однак він не уточнив, як саме розраховував цей ризик.

Водночас експерти в галузі безпеки ШІ кажуть, що Маск має рацію у своїх оцінках, але "в усякому разі він занадто консервативний".

Новини за темою: Велика Британія і союзники прагнуть озброїти Україну новими ройовими безпілотниками зі штучним інтелектом, – Bloomberg

Як зазначає The New York Times, у Кремінній долині оцінки також розходяться. Там дають від 5 до 50% ймовірності апокаліпсиса, спричиненого штучним інтелектом.

Варто зазначити, що на тлі не зовсім позитивних прогнозів компанія OpenAI оголосила, що спрощує можливість використання свого розумного бота ChatGPT. Тепер він доступний навіть користувачам без реєстрації.

"Основне завдання нашої місії – зробити такі інструменти, як ChatGPT, широко доступними, щоб люди могли відчути переваги ШІ. Понад 100 мільйонів людей у 185 країнах щотижня використовують ChatGPT, щоб дізнатися щось нове, знайти творче натхнення і отримати відповіді на свої запитання. Починаючи із сьогоднішнього дня, ви можете використовувати ChatGPT миттєво без необхідності реєстрації", – йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, раніше Європейський парламент схвалив перший у світі закон про штучний інтелект для мінімізації ризиків, пов’язаних з його використанням.

Також, згідно з аналізом МВФ, штучний інтелект інтегрується в бізнес по всьому світу з надзвичайною швидкістю. Такий розвиток технологій штучного інтелекту може призвести до того, що майже 40–60% робочих місць в усьому світі будуть автоматизовані за допомогою ШІ.

Читайте також:
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків
Microsoft представила нейромережу, що створює реалістичне відео на основі однієї фотографії Microsoft представила нейромережу, що створює реалістичне відео на основі однієї фотографії
В Telegram з’явився редактор для створення стікерів В Telegram з’явився редактор для створення стікерів
Спростить подачу документів: Міноборони запускає онлайн-платформу для військовослужбовців Спростить подачу документів: Міноборони запускає онлайн-платформу для військовослужбовців "Військовий асистент"