USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

SpaceX запустила на орбіту супутник вагою понад шість тонн

Це перший із трьох супутників ViaSat Inc. нового покоління, що забезпечить високошвидкісним інтернетом Північну та Південну Америку
супутник
Джерело: відкриті джерела

Американська компанія SpaceX запустила на орбіту супутник ViaSat-3 Americas, вага якого складає 6,7 тонни. Відео запуску оприлюднили в Twitter компанії.

Пуск відбувся зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді о 20:26 за часом Східного узбережжя США (03:26 за київським часом). Вага супутника складає 6,7 тонни.

Це перший із трьох супутників ViaSat Inc. нового покоління, що забезпечить глобальне покриття у Ka-діапазоні та високошвидкісний інтернет у Північній і Південній Америці.

"Робота кожного супутника компанії покриє пропускну спроможність мережі понад один терабайт на сек. Другий супутник ViaSat охопить Європу, Близький Схід та Африку, третій – Азійсько-Тихоокеанський регіон", – додали в компанії.

Крім супутника ViaSat Falcon Heavy також вивела на орбіту супутники зв'язку MicroGEO та дистанційного зондування Землі GS-1 від компанії Gravity Space.

Новини за темою: SpaceX успішно вивела на орбіту 10 військових супутників для захисту від китайських і російських ракет

До речі, Федеральна авіаційна адміністрація США (FAA) видала SpaceX ліцензію, яка дозволить компанії мільярдера Ілона Маска запустити на орбіту свою ракету Starship. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time