USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters

Наразі невідомо, коли нова мережа супутників буде запущена
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Компанія SpaceX Ілона Маска будує мережу із сотень супутників-шпигунів в рамках засекреченого контракту з розвідувальним агентством США. Про це повідомляє Reuters із посиланням на п'ять джерел, знайомих із програмою.

Так, за словами джерел, мережа будується бізнес-підрозділом SpaceX Starshield в рамках контракту на 1,8 мільярда доларів, підписаного у 2021 році з Національним розвідувальним управлінням (NRO), розвідувальним агентством, яке керує супутниками-шпигунами.

"Плани показують ступінь участі SpaceX у розвідувальних і військових проєктах США та ілюструють глибші інвестиції Пентагона у великі супутникові системи на низьких орбітах, спрямовані на підтримку сухопутних військ", – пишуть в Reuters.

Зазначається, що у разі успіху ця програма значно розширить можливості американського уряду і військових швидко виявляти потенційні цілі майже в будь-якій точці земної кулі.

"Спутники можуть відстежувати цілі на землі та ділитися цими даними з розвідкою США та військовими. У принципі, це дало б змогу уряду США швидко отримувати безперервні зображення діяльності на землі майже в будь-якій точці земної кулі, допомагаючи розвідці та військовим операціям", – розповіли джерела видання.

Також, за їхніми словами, контракт свідчить про зростаючу довіру розвідувального відомства до компанії, власник якої конфліктував з адміністрацією Байдена і викликав суперечки.

В Reuters не змогли визначити, коли нова мережа супутників буде запущена, і не змогли з'ясувати, які ще компанії беруть участь у програмі за власними контрактами. При цьому наголошується, що запланована мережа Starshield є окремою від Starlink.

Новини за темою: У США почали розслідування щодо SpaceX через використання росіянами Starlink, – WP

Раніше ми повідомляли, що SpaceX запустила перші супутники Starlink із прямим підключенням до смартфонів. Зазначалося, що це допоможе розвитку глобального зв’язку й усуненню "мертвих" зон.

Читайте також:
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
У США почали розслідування щодо SpaceX через використання росіянами Starlink, – WP У США почали розслідування щодо SpaceX через використання росіянами Starlink, – WP
SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ