USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Пакет допомоги США на 100 млрд доларів, який Байден проситиме в Конгресу, ймовірно, передбачатиме 60 млрд доларів для України

Очікується, що відповідний запит надійде до кінця цього тижня
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден очікує отримати 60 млрд доларів для України в запиті на фінансування у розмірі 100 млрд доларів. Гроші планують використати для поповнення американських військових запасів, пише NBC News.

За інформацією видання, формування пакета досі не узгодили остаточно.

"Кошти, ймовірно, будуть розподілені так: 60 млрд доларів для України, а решта 40 млрд – для Ізраїлю, Тайваню і зміцнення кордону США з Мексикою", – йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначають в ЗМІ, республіканці розраховують, що новий пакет допомоги Україні буде використаний зокрема,для поповнення американських військових запасів, особливо боєприпасів, які раніше відправили до Європи та України.

Водночас очікують, що це фінансування додадуть до запиту на надання воєнної допомоги Україні. Джерела NBC News пояснили, що зброю можуть використати для різних цілей, зокрема і на Близькому Сході.

Ще журналісти зазначають, що члени Республіканської партії дедалі більше розходяться в думках щодо того, чи слід продовжувати допомогу США Україні в її війні з Росією. Так, США вже надали Києву понад 75 млрд доларів військової, гуманітарної та фінансової допомоги.

Що відбувається в Конгресі?

Наразі в Конгресі, який згідно із законодавством США контролює витрати, існує невизначеність щодо долі будь-якого законопроєкту.

"Очолювана республіканцями Палата представників не має спікера і не здатна ухвалювати закони після того, як Кевіна Маккарті було усунено з посади 3 жовтня", – йдеться в матеріалі.

Джерело в Конгресі, знайоме із запитом, повідомило, що Ізраїль попросив 10 мільярдів доларів у відповідь на напад на своїх громадян бойовиків ХАМАС, яких підтримує Іран, вказують у виданні.

Автори додають, що згідно з 10-річною угодою, укладеною у 2016 році, Ізраїль вже отримує від Сполучених Штатів 3,8 мільярда доларів на рік.

Також зазначається, що Конгрес уже схвалив 113 мільярдів доларів на безпекову, гуманітарну та економічну допомогу Україні з моменту введення російських військ на її територію в лютому 2022 року.

Новини за темою: Байден пояснив, як Ізраїль та Україна пов’язані з національною безпекою США

Раніше ми повідомляли, що сенатори з Республіканської та Демократичної партій хочуть у найкоротші терміни схвалити для України пакет допомоги на один рік вартістю від 50 до 100 млрд доларів.

Зазначалося, що ця допомога буде достатньою, щоб підтримати Україну до наступних виборів у США.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg