USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Байден пояснив, як Ізраїль та Україна пов’язані з національною безпекою США

Також глава Білого дому вважає, що Сполучені Штати в змозі одночасно підтримувати Україну у відсічі російській агресії, а Ізраїль – у боротьбі з ХАМАСом
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден пояснив, як Ізраїль та Україна пов’язані з національною безпекою країни. Про це американський лідер заявив в інтерв’ю CBS.

"Наприклад, в Україні однією з моїх цілей було не допустити, щоб Путін (президент Росії, ред.), який сам скоїв воєнні злочини, зміг окупувати незалежну країну, яка межує з союзниками по НАТО і розташована на кордоні з РФ. Уявіть, що сталося б зараз, якби йому це вдалося", сказав він.

І припустив, що в такому випадку США втягнули б у "велику війну в Європі", як це вже було раніше.

"Ми не хочемо, щоб це сталося, а хочемо переконатися, що ці демократії є стійкими. І Україна відіграє вирішальну роль у забезпеченні цього", додав американський президент.

Водночас Сполучені Штати в змозі одночасно підтримувати Україну у відсічі російській агресії, а Ізраїль у боротьбі з ХАМАСом та власну оборону. 

"Заради Бога, ми ж Сполучені Штати Америки, наймогутніша нація в історії – не у світі, а в історії світу. Історії світу. Ми можемо подбати про це і про те, і про інше, і при цьому підтримувати нашу загальну міжнародну оборону", запевнив глава Білого дому.

Раніше

Також нещодавно про це говорив на брифінгу радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Політик пояснив, що у країни є всі ресурси та потенціал, щоб одночасно допомагати й Україні та Ізраїлю. 

"Рішуче відкидаємо думку про те, що Сполучені Штати Америки не можуть одночасно підтримувати волелюбний народ України і підтримувати Державу Ізраїль. Ми віримо, що у нас є ресурси, інструменти та потенціал, щоб ефективно це робити", – додав Салліван.

Новини за темою: США розглядають можливість об’єднати допомогу Україні та Ізраїлю в один пакет: Що це означає?

Відзначимо, наприкінці вересня США виділили Україні новий пакет допомоги, який оцінили в 325 млн доларів.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську