USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ біля Бахмута мають тактичні успіхи й просуваються на інших напрямках, – ISW

Російські війська зазнають втрат в особовому складі у вісім разів більше, ніж українські у районі Бахмута
ЗСУ
Воїн ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох ділянках фронту і просунулися вперед, а в районі Бахмута також досягли тактично важливих успіхів. Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті.

Так, експерти пояснюють, що на кадрах з геолокацією, опублікованих 25 липня, видно, що Сили оборони України досягли тактично важливих успіхів на південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Водночас у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що бійці вели наступальні операції на Бахмутському,
Мелітопольському (захід Запорізької області, – ред.), Бердянському (прикордонний район Запорізької та Донецької областей, – ред.) напрямках.

Крім того, Сили оборони просунулися на 750 метрів у напрямку Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки, – ред.), а російські джерела стверджували, що ЗСУ трохи просунулися на захід від Оріхова.

"Російські війська зазнають втрат в особовому складі у вісім разів більше, ніж українські у районі Бахмута, та у 5,3 раза більше на Бердянському та Мелітопольському напрямках", – коментувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Новини за темою: Військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України, – Міноборони

Разом з тим в ISW звертають увагу на свої оцінки, що українські контрнаступальні операції "спрямовані на створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає українську військову силу" шляхом повільніших темпів територіальних просувань та звільнень земель при поступовому виснаженні у росармії живої сили й техніки.

Чому контрнаступ ЗСУ повільний?

Дещо повільний хід наступу президент України Володимир Зеленський пояснив затримкою доставки озброєнь із Заходу, що дало окупантам більше часу для підготовки, пише агентство.

Але при цьому український лідер зазначив, що армія діє обережно, щоб зберегти військових і не пошкодити техніку, та вже наближається до моменту, коли відповідні заходи можна проводити швидше, оскільки ЗСУ досягають певних рубежів у розмінуванні.

"Це означає: якщо на окремих ділянках фронту розмінування буде успішним, почнеться нова хвиля атак", – цитує Bild.

Натомість не надто швидкий темп контрнаступу України проти російських окупантів розвіює надії на те, що переговори про припинення бойових дій можуть відбутися цього року, кажуть західні чиновники. Про це пише Wall Street Journal

Видання зазначає, що потенційна патова ситуація може стати випробуванням для проголошеної президентом США Джо Байденом стратегії надання військової допомоги Україні на мільярди доларів, яка повинна допомогти Києву вести переговори з Москвою з позиції сили.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція