USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна створила "вогневий кулак" для другої хвилі контрнаступу, – Bild

Українські війська успішно вражають російські об'єкти за лінією фронту
ЗСУ_5

Позиції ЗСУ у Донецькій області. Весна 2023 року

Джерело: Уніан

Західні високоточні ракетно-артилерійські системи створили далекобійний "вогневий кулак", проти якого держава-агресорка Росія не має засобів. Також Україна має деякі успіхи в розмінуванні території для нової хвилі атак по РФ. Про це інформує агентство Bild.

Експерти аналітичного центру США Institute for the Study of War вважають, що постачання західних озброєнь та боєприпасів в Україну має вирішальне значення і "впливає на здатність України розпочинати та підтримувати широкомасштабні контрнаступи".

На їхню думку, наразі українські війська успішно вражають російські об'єкти за лінією фронту, зокрема завдають ракетних ударів по російських складах і артилерійських системах.

"Нещодавно українцям вдалося завдати удару по величезному військовому складу в Криму. Навіть російська пропаганда мусила визнати, що армія зіткнулася з великими проблемами і що вона не може захиститися від українських атак. В українському Генштабі кажуть, що західні високоточні ракетно-артилерійські системи створили далекобійний "вогневий кулак", проти якого Росія не має засобів", – йдеться в повідомленні.

Дещо повільний хід наступу президент Володимир Зеленський пояснив затримкою доставки озброєнь із Заходу, що дало окупантам більше часу для підготовки, пише агентство. Але при цьому український лідер зазначив, що армія діє обережно, щоб зберегти військових і не пошкодити техніку, та вже наближається до моменту, коли відповідні заходи можна проводити швидше, оскільки ЗСУ досягають певних рубежів у розмінуванні.

"Це означає: якщо на окремих ділянках фронту розмінування буде успішним, почнеться нова хвиля атак", – цитує Bild.

Яка ситуація на фронті?

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

На Куп’янському напрямку ворог протягом тижня активно вів штурмові дії з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні. Наразі тривають бої, але наші оборонці міцно тримають позиції.

На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу. Ворог вів безуспішні наступальні дії східніше Торського Донецької області. Тривають бої.

На Бахмутському напрямку протягом тижня ми вели успішні наступальні дії на південному фланзі і зараз наші війська продовжують там поступово, але впевнено просуватись вперед. Найбільш жорстокі бої тривають в районі Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні