USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Жодної легітимності цієї імітації виборів немає та бути не може", – Зеленський про "вибори" в Росії

Глава держави наголосив, що "усе що Росія робить на окупованій території України, є злочином"
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

У вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський прокоментував проведення так званих "виборів" у Росії. Він заявив, що "жодної легітимності цієї імітації виборів немає та бути не може".

"Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усім у світі зрозуміло, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього", – наголосив глава держави.

Він подякував всім країнам та лідерам, а також міжнародним організаціям, які "називають і називатимуть речі своїми іменами".

"Усе, що Росія робить на окупованій території України, є злочином. За все, що зроблено російськими вбивцями в цій війні та заради путінської довічної влади, має бути справедлива відплата. Він боїться найбільше тільки одного – справедливості", – зазначив Зеленський.

Глава держави уточнив, що "жодної легітимності цієї імітації виборів немає та бути не може".

"Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі – саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя й порядність", – резюмував президент.

Вибори Путіна

У Росії так звані "вибори" президента проходять три дні – з 15 по 17 березня 2024 року.

Російський диктатор Володимир Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар Кремля Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.

Додамо

Після закриття виборчих дільниць у Росії, за результатами "екзит-полів", на так званих "виборах" Володимир Путін набрав понад 87% голосів.

Новини за темою: РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що російські "вибори" на окупованих територіях України є недійсними та черговим порушенням міжнародного права.

Також понад 50 країн засудили "вибори" РФ на окупованих територіях України.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО