USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Понад 50 країн засудили "вибори" РФ на окупованих територіях України

Спільну заяву підписали 55 країн, а також Європейський союз
Понад 50 країн засудили

Понад 50 країн засудили "вибори" Путіна на ТОТ

Джерело: відкриті джерела

Понад 50 країн-участниць ООН засудили так звані "вибори" президента РФ, які проводить Росія на окупованих територіях України. Про це повідомляє постійне представництво України при ООН.

Спільну заяву підписали 55 країн, а також Європейський союз. Серед тих, хто засудив "вибори" - члени ЄС, США, Аргентина, Австралія, Грузія, Японія, Молдова, Південна Корея, Велика Британія, Уругвай.

"Ми рішуче засуджуємо нелегітимні спроби Російської Федерації організувати вибори президента Росії на тимчасово окупованих територіях міжнародно визнаної території України. Проведення виборів на території іншої держави-члена ООН без її згоди є явним неповагою до принципів суверенітету та територіальної цілісності. Такі вибори не мають чинності за міжнародним правом", - йдеться у заяві.

Також країни закликали не визнавати будь-яку зміну Росією статусу Криму, Севастополя, а також Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Вибори Путіна

У Росії так звані "вибори" президента триватимуть три дні - з 15 по 17 березня 2024 року. Російський диктатор Володимир Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар Кремля Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.

ГУР Міноборони повідомляє, що Кремль збирає голоси за диктатора Путіна навіть серед "мертвих душ" - російських загарбників, які загинули на війні проти України.

Тим часом в Росії триває повстання добровольчих формувань на території Бєлгородської і Курської областей. РДК заявив, що взяв у полон військових путінської армії і закликав місцевого губернатора особисто забрати солдатів. Зранку 16 березня Бєлгород знову опинився під обстрілом.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори