USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців

Росія кидає усі сили на вибори Путіна
Вибори РФ
Окупанти кидають всі сили на “вибори”, ТОТ під наглядом росгвардії
Джерело: Інформаційний спротив

Росія відрядила тисячі росгвардійців на тимчасово окуповані території (ТОТ) для уникнення дестабілізації під час псевдовиборів. Про це повідомляє "Центр національного спротиву".

На тимчасово окуповані території Донецької області було виділено більше 5,4 тисячі росгвардійців, серед яких:

  • 2,7 тисячі залучені до охорони місць розташування "виборчих комісій";
  • 2,5 тисячі залучені до охорони членів "виїзних комісій";
  • 200 осіб залучені до особистої охорони голів "виборчих комісій".

Зокрема на тимчасово окуповані території Запорізької області було виділено 2,5 тисячі осіб зі складу Росгвардії та Міністерства внутрішніх справ Росії.

"Оскільки в кремля не вистачає силовиків додатково до охорони місць "голосування" було залучено 600 працівників з понад ста російських приватних охоронних підприємств", - пише пресслужба.

Як відзначає "Спротив", окупаційна адміністрація намагається не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації на окупованих територіях. У тому ж числі було ухвалено рішення не проводити "евакуацію" з місць "голосування" у разі отримання інформації про загрозу теракту.

"А щоб уникнути резонансу "небажаних" інформаційних матеріалів створили спецгрупи з моніторингу інформаційних ресурсів. Їхня мета виявлення та блокування інформації, яка може призвести до дестабілізації ситуації на ТОТ в період підготовки та проведення "виборів", - додає "Спротив".

Нагадаємо, вчора, 16 березня, понад 50 країн-участниць ООН засудили так звані "вибори" президента РФ, які проводить Росія на окупованих територіях України. Спільну заяву підписали 55 країн, а також Європейський союз. Серед тих, хто засудив "вибори" - члени ЄС, США, Аргентина, Австралія, Грузія, Японія, Молдова, Південна Корея, Велика Британія, Уругвай.

У Росії так звані "вибори" президента триватимуть три дні - з 15 по 17 березня 2024 року. Російський диктатор Володимир Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар Кремля Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори