USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський змінив командувача Сил підтримки ЗСУ

Президент звільнив з посади Дмитра Герегу
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу і на його місце призначив бригадного генерала Олександра Яковця. Про це йдеться на сайті глави держави.

Зеленський видав указ №140/2024, у якому звільнив колишнього командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу.

Після чого президент новим указом №141/2024 призначив на посаду командувача Сил підтримки Збройних сил України Олександра Яковця.

Хто такий Яковець?

Яковець український воєначальник і бригадний генерал. Він брав участь у російсько-українській війні та відзначився під час повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року.

За значні заслуги був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II ст. та Орденом Данила Галицького.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про кадрові перестановки серед командирів бригад. Планується замінити командирів, які не володіють обстановкою на фронті та чиї дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

Ми також писали, що Зеленський призначив нового командувача Сил логістики ЗСУ, ним став Володимир Карпенко. В іншому указі №137/2024 Зеленський повідомив, що звільнив Олега Гуляка з цієї посади.

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський