USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сирський анонсував кадрові зміни серед командирів бригад та розповів про ситуацію на фронті

За словами Сирського, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою
Олександр Сирський

Сирський

Джерело: відкриті джерела

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про кадрові перестановки серед командирів бригад. Планується замінити командирів, які не володіють обстановкою на фронті та чиї дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

Олександр Сирський повідомив, що продовжує роботу на східному фронті.

"Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні", - розповів Сирський.

Він зазначив, що насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоровʼя своїх підлеглих.

"Безумовно, велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження. Тому, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, мною відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги", - додав головком.

За його словами, після заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті рішення по забезпеченню резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням.

"В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоровʼю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення", - наголосив Сирський.

Також головнокомандувач ЗСУ відзначив дії військовослужбовців 54 омбр, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні з грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки противника та подякував бійцям 25 опдбр, 47 омбр та 79 одшбр.

"Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності. Таким чином, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою", - додав Сирський.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що Росія намагається повернути контроль над Роботиним і Вербовим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат