USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський змінив командувача Сил логістики ЗСУ

Попереднім указом з цієї посади звільнено Олега Гуляка
Володимир Карпенко, командувач Сил логістики ЗСУ
Володимир Карпенко, командувач Сил логістики ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача Сил логістики ЗСУ, ним став Володимир Карпенко. Про це йдеться в указі №138/2024 на сайті Офісу президента, опублікованому у четвер, 29 лютого. В іншому указі №137/2024 Зеленський повідомив, що звільнив Олега Гуляка з цієї посади.

Генерал-майор Олег Гуляк був призначений командувачем Сил логістики у червні 2021 року. До цього він понад десять років очолював Одеську військову академію. У серпні 2011 року йому присвоїли звання генерал-майор. у 2017−2018 роках виконував обов’язки заступника командувача Силами Антитерористичної операції (АТО).

Призначений Володимир Карпенко – бригадний генерал ЗСУ. З 2021 року він був командувачем логістики командування Сухопутних військ Збройних сил України. У 2022 році був нагороджений орденами Богдана Хмельницького I та II ступенів.

Що цьому передувало

11 лютого Зеленський призначив нових командувачів Сухопутних військ, Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ та Сил територіальної оборони. Олександр Павлюк був призначений новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ; Юрія Содола було призначено командувачем Об'єднаних сил ЗСУ; Ігор Плахута призначений новим командувачем Сил територіальної оборони; командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ призначили Ігоря Скибюка.

Кілька днів тому лідер фракції "Слуга народу" у Раді Давид Арахамія розповів, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проводить аудит Сил оборони. Депутат зазначив, що під час аудиту було виявлено цілі підрозділи українських військових, які за два роки повномасштабної війни "жодного разу не були на фронті".

Нагадаємо, Володимир Зеленський змінив головнокомандувача Збройних сил України. Тепер очолювати українську армію буде генерал-полковник Олександр Сирський. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат