USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський відповів на петицію про зняття санкцій з Parimatch

Глава держави звернувся до прем'єр-міністра Шмигаля з дорученням опрацювати це питання
Зеленський

Володимир Зеленський

Джерело: Corriere della Sera

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою зняти санкції з компанії Parimatch. Відповідь опублікували під петицією на сайті глави держави.

Так, петицію про зняття санкцій з Parimatch підтримало понад 25 тис. українців. Автор прохання просив перевірити факти та підстави, які стали причиною внесення до санкційних списків ТОВ "Паріматч", групи компаній Parimatch та окремих фізичних осіб, і скасувати санкційні обмеження.

Водночас український лідер звернувся до глави уряду Дениса Шмигаля з дорученням опрацювати це питання і за наявності підстав відреагувати.

"Я звернувся до прем'єр-міністра України Шмигаля з пропозицією уважно опрацювати порушене в тексті петиції питання і за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування", – ідеться в повідомленні президента.

Що передувало

Букмекерська компанія Parimatch з п’ятниці, 12 травня, припинила свою роботу в Україні. Про це у Facebook написала СЕО компанії Наталя Гілевич, яка розповіла, що всі співробітники компанії, як і вона, – звільнені.

Новини за темою: Зеленський затвердив нові санкції РНБО. Хто є у списку

"12 травня остаточне закриття компанії PM UA. Весь колектив звільнений, я також залишаю посаду. Подальшу роботу продовжать адвокати та юридичні компанії", – додала Гілевич.

Чому закрили Parimatch

Річ в тому, що компанія підпала під санкції.

10 березня 2023 року Рада національної безпеки і оборони України ухвалила чергові санкції. Під них, зокрема, потрапили Parimatch Foundation (Кіпр) та ТОВ "Паріматч" (Україна). Серед підсанкційних осіб присутні букмекерські компанії і лотереї з Росії, як, наприклад, ТОВ "Спортлото", "Бет.Ру", "КредитСервіс", "Перша міжнародна букмекерська компанія", Букмекерська контора "Парі", "БетРінг", Букмекерська контора "Марафон", "Ставка РУ", "Леон", БК "Олімп", "Голден Бет", "Стар Бет" та інші.

Через місяць у головному офісі Parimatch оголосили, що на виконання рішення РНБО ТОВ "Паріматч" припинить своє існування, а всі її співробітники будуть звільнені.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств