USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Збірна України виграла "золото" ЧС-2023 з пауерліфтингу

Українці здобули 11 нагород
команда пауер
Українська команда
Джерело: відкриті джерела

У Литві завершився Чемпіонат світу з екіпірувального пауерліфтингу. Збірна України завоювала 11 медалей та посіла перше місце у командному заліку, повідомили в пресслужбі Національної Федерації Пауерліфтингу України.

Україну на змаганнях представили 14 спортсменів: шість жінок та вісім чоловіків.

"Атлети завоювали п'ять золотих медалей, п'ять срібних та одну бронзову. Увосьме чемпіоном світу став Олексій Бичков, також "золото" виграли Тетяна Біла, Анастасія Дерев'янко, Микола Баранник та Володимир Рисєв", - йдеться у повідомленні.

За підсумками змагань і чоловіча, і жіноча збірні України посіли перші місця у командному заліку. Відтак, виграли загальнокомандний залік ЧС-2023.

В абсолютному заліку серед чоловіків українські спортсмени посіли весь пʼєдестал: на першому місці Володимир Рисєв, на другому - Костянтин Мусієнко, а на третьому - Олексій Бичков. Лариса Соловйова посіла третє місце в абсолютному заліку серед жінок.

"На видноті завжди лише вершина спортивного айсберга у вигляді медалей та титулів. Але важкий шлях долається у командній роботі спортсменів, тренерів і багатьох людей, які завжди лишаються за лаштунками", - додали в Федерації.

Що відомо про пауерліфтинг?

Пауерліфтинг (англ. powerlifting: power - сила, і lift - підіймати), - силовий вид спорту, в якому спортсмен долає вагу. Пауерліфтинг також називають силовим триборством. Пов'язано це з тим, що як змагальні дисципліни в нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги - які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

У пауерліфтингу, на відміну від бодибілдингу, важливі силові показники, а не краса тіла.

При виступі порівнюють показники спортсменів в одній ваговій категорії. Оцінка йде за сумарною максимально взятою вагою у всіх трьох вправах. При однакових показниках перемогу присуджують спортсменові, що володіє меншою вагою.

Новини за темою: Ігри, які змінили життя. Три історії нескорених українців
Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні