USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

YouTube посилює захист підлітків на своїй платформі: Які зміни передбачені?

Спочатку обмеження набудуть чинності в США, а наступного року – і в інших країнах
YouTube
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

YouTube запроваджує на своїй платформі нові заходи безпеки для підлітків. Нововведення передбачають обмеження повторних рекомендацій відео на теми, які можуть зашкодити користувачам. Про це передає CNN.

За словами директора з управління продуктами YouTube Kids and Youth Джеймса Бесера, платформа планує обмежити повторні рекомендації контенту для відео на певні теми.

Який контент увійшов до переліку?

  • контент, який порівнює фізичні характеристики та ідеалізує одні типи фігури над іншими;
  • ідеалізує конкретні рівні фізичної підготовки або масу тіла;
  • демонструє соціальну агресію у формі безконтактних бійок і залякувань.

За словами Бесера, певні категорії вмісту "можуть бути нешкідливими як окреме відео, але можуть бути проблематичними для деяких підлітків, якщо переглядати його багаторазово".

"Велика кількість контенту, який ідеалізує нездорові стандарти або поведінку, може підкреслити потенційно проблематичні повідомлення, і ці повідомлення можуть впливати на сприйняття себе деякими підлітками. Захисні бар'єри можуть допомогти підліткам зберегти здорові звички, коли вони природно порівнюють себе з іншими та визначають, як вони хочуть вибирати своє місце в світі", – заявила клініцистка та дослідниця, членкиня Комітету з питань молоді та сімей на YouTube Алісон Бріско-Сміт.

Зазначається, що спочатку обмеження набудуть чинності в США, а наступного року – і в інших країнах.

"Зміна системи рекомендацій YouTube для підлітків є частиною ширшого оновлення зусиль платформи з безпеки молоді, яке зокрема містить нагадування про необхідність "зробити перерву" в разі тривалого користування платформою та інформацію про ресурси для допомоги в кризових ситуаціях", – додають автори.

Крім того, YouTube розгортає рекомендації для батьків і підлітків про те, як безпечно створювати контент в інтернеті.

У виданні також нагадали, що у 2021 році американські законодавці засудили Instagram і YouTube за просування серед молодих користувачів акаунтів, що містять контент, який демонструє екстремальне схуднення і дієти. Цього року YouTube запровадив зміни до своєї політики щодо контенту про розлади харчової поведінки, додавши заборони на певні типи відео на цю тему та дозволивши перегляд інших відео лише повнолітніми користувачами.

Раніше ми повідомляли, що Уряд Індії звернувся до соціальних мереж X (Twitter), YouTube і Telegram з проханням переконатися, що на їхніх платформах немає матеріалів про сексуальне насильство над дітьми.

У повідомленнях, надісланих Міністерством електроніки та інформаційних технологій, акцентували на важливості швидкого та остаточного видалення будь-яких матеріалів сексуального насильства над дітьми в соцмережах.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters