USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Контент із сексуальним насильством над дітьми: Індія вимагає від X, YouTube і Telegram видалення

Компанії можуть позбавити захисту від юридичної відповідальності, якщо вони не виконають вимог
соцмережі
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд Індії звернувся до соціальних мереж X (Twitter), YouTube і Telegram з проханням переконатися, що на їхніх платформах немає матеріалів про сексуальне насильство над дітьми. Про це інформує Reuters.

У повідомленнях, надісланих Міністерством електроніки та інформаційних технологій, акцентують на важливості швидкого та остаточного видалення будь-яких матеріалів сексуального насильства над дітьми в соцмережах.

Компанії можуть позбавити захисту від юридичної відповідальності, якщо вони не виконають вимог.

"Якщо вони не діятимуть швидко, їхню безпечну гавань відповідно до розділу 79 Закону про інформаційні технології буде скасовано, і це призведе до наслідків згідно з індійським законодавством", – повідомив молодший міністр інформаційних технологій Раджив Чандрасекар.

Уряд також попросив компанії вжити заходів, таких як алгоритми модерації вмісту та механізми звітності, щоб запобігти поширенню матеріалів сексуального насильства над дітьми в майбутньому.

Що кажуть у компаніях?

У Telegram заявили, що матеріали із зображенням дітей прямо заборонені його умовами використання.

У YouTube сказали, що в третьому кварталі 2023 року видалили понад 94 тис. каналів і понад 2,5 млн відео через порушення політики безпеки дітей.

Раніше

До речі, соцмережа X (колишній Twitter, – ред.) більше не показує заголовки статей, які поширюють на платформі, замість цього видно лише головне зображення статті та домен, на який вона посилається. Про це пише The Verge.

Так, видання звернуло увагу на відмінності між новою версією попереднього перегляду посилань в додатку X для iOS і старою версією в інтернеті.

"Ця зміна, хоч і дуже дратує рекламодавців, не стала повною несподіванкою. У серпні журнал Fortune повідомляв, що ця зміна готується, а власник X Ілон Маск підтвердив, що це його ідея, яка "значно покращить естетику", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Нацрада вирішила навести лад у Telegram
Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок