USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters

Алгоритми, на які покладається TikTok у своїй роботі, вважаються ключовими для всієї діяльності ByteDance, що робить продаж додатка з алгоритмами вкрай малоймовірним
TikTok
Джерело: відкриті джерела

Власник TikTok, компанія ByteDance, радше закриє свій додаток, ніж продасть його, якщо вичерпає всі законні можливості для боротьби із законодавством про заборону платформи в магазинах додатків у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє Reuters.

Алгоритми, на які покладається TikTok у своїй роботі, вважаються ключовими для всієї діяльності ByteDance, що робить продаж додатка з алгоритмами вкрай малоймовірним, кажуть джерела, близькі до материнської компанії.

За їхніми словами, на TikTok припадає невелика частка загального доходу ByteDance і щоденної кількості активних користувачів. Тому материнська компанія у найгіршому разі скоріше закриє додаток у США, ніж продасть його потенційному американському покупцеві.

Закриття матиме обмежений вплив на бізнес ByteDance, в той час як компанії не доведеться відмовлятися від свого основного алгоритму.

"У заяві, розміщеній на медіаплатформі Toutiao, якою володіє ByteDance, компанія заявила, що не планує продавати TikTok, у відповідь на статтю The Information про те, що ByteDance вивчає сценарії продажу американського бізнесу TikTok без алгоритму, який рекомендує відео користувачам TikTok", – додають автори.

Що передувало?

Наприкінці минулого тижня палата представників Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону TikTok у США. Згодом його ухвалив Сенат та підписав президент Джо Байден.

Тепер, якщо власник не продасть застосунок впродовж дев'яти місяців, TikTok буде заборонений. 

Слід зауважити, що у Сполучених Штатах Америки занепокоєні, що китайська корпорація ByteDance, яка є материнською компанією TikTok, може збирати та передавати конфіденційні дані користувачів китайським спецслужбам. В Америці це розглядають як загрозу у сфері національної безпеки. 

Крім того, представники американської розвідки не виключають, що уряд Китаю може використати TikTok для впливу на вибори в США у 2024 році, заявила перед законодавцями директорка Національної розвідки Авріл Хейнс.

Читайте також:
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників