USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Єврокомісія незабаром дасть рекомендації почати переговори про вступ України до ЄС, – журналіст

Рекомендація від Європейської комісії очікується в другій половині жовтня
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія почала підготовку доповіді про розширення Союзу. Уже в другій половині жовтня ЄК, імовірно, дасть рекомендації почати переговори про вступ України до Євросоюзу. Про це написав журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Розпочалася підготовка доповіді Єврокомісії про розширення ЄС, яку має бути опубліковано в другій половині жовтня. Судячи з усього, у ній міститимуться рекомендації для України і Молдови почати переговори про вступ до Євросоюзу, а для Грузії – надати статус кандидата. Однак для цього необхідний консенсус 27 членів Європейського Союзу у грудні", – написав Йозвяк.

Шлях України до Євросоюзу

У 2022 році Україна отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Після цього перед нашою країною поставили низку умов для членства.

Українська сторона зазначала, що розраховує на початок переговорів про вступ до ЄС цього року. При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна хоче стати членом Євросоюзу протягом наступних двох років.

"У нас дуже амбітний план приєднатися до Європейського Союзу протягом наступних двох років. Тому ми очікуємо, що цього року, 2023 року, ми вже можемо мати цю передвступну стадію переговорів", – зазначив Шмигаль.

Водночас євродепутатка від Естонії Марина Кальюранд в інтерв'ю UWN сказала, що вступ до ЄС не буде легким шляхом для України. На це знадобляться роки переговорів і реформ.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот