USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС має намір виробляти чипи на своїй території

Зараз на європейські країни припадає лише 9% світового виробництва мікропроцесорів
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Європейський Союз взяв курс на зниження залежності від іноземних мікропроцесорів і планує вкласти понад 100 мільярдів євро у виробництво чипів на своїй території. Про це в ефірі радіостанції RTL повідомив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

"Нині на Європу припадає лише 9% світового виробництва мікропроцесорів. Розрахували, що для забезпечення автономії та задоволення потреб потрібно досягти 20% до 2030 року. Для дотримання цієї стратегії запланували вкласти у виробництво на європейській території суму на понад 100 мільярдів євро", – сказав єврокомісар.

За словами політика, у ЄС вирішили, що Європа має "сама керувати своєю долею, зокрема, у таких важливих питаннях, як виробництво чипів".

"Можливість виробляти достатню кількість чипів у нас була 30 років тому, проте ми її поступово втратили на тлі посилення позицій Азії", – пояснив Бретон.

Раніше

Єврокомісія запропонувала стратегію щодо перетворення Європейського Союзу на світового лідера виробництва мікрочипів під назвою Акт мікрочипів ЄС у лютому 2022 року.

Тоді йшлося про інвестиції на суму 43 мільярди євро. У документах згадується Тайвань як "партнер-однодумець".

Новини за темою: Єврокомісія вимагає у Google, Facebook і TikTok позначати контент, що створений штучним інтелектом

Відзначимо, Європейська комісія почала розслідування стосовно американської корпорації Microsoft. Корпорацію підозрюють в порушенні європейських правил конкуренції через об'єднання двох популярних продуктів – Office 365 і Microsoft 365. Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

Розслідування стосується, зокрема продукту Teams, який входить до цих об'єднаних пакетів. Ця програма дозволяє хмарно спілкуватися та співпрацювати, наприклад, обмінюватися повідомленнями та файлами, зідзвонюватися, проводити відеозустрічі.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України