USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС додатково спрямовує 110 млн євро українцям, що постраждали від війни

Це буде грошова допомога, їжа, вода, притулок, охорона здоров'я, психосоціальна підтримка та захист
Україна - ЄС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Євросоюз виділяє 110 млн євро гуманітарної допомоги, з яких 100 мільйонів підуть на мешканців України, а 10 млн євро – на підтримку українських біженців та громад, які приймають їх у Молдові. Про це повідомляє Єврокомісія.

Зазначається, що нове фінансування має допомогти гуманітарним партнерам Європейського Союзу надавати основні послуги, такі як грошова допомога, їжа, вода, притулок, охорона здоров'я, психосоціальна підтримка та захист.

Євросоюз також доставить в Україну 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів після минулорічних цілеспрямованих атак Росії на її енергетичну інфраструктуру.

Поряд з цим Європейський Союз координує пожертви приватного сектора для доставки в Україну критично важливого енергетичного обладнання, зазначає Єврокомісія. Загальний обсяг гуманітарної допомоги Євросоюзу у відповідь на війну РФ проти України сягнув 843 млн євро.

Новини за темою: В Україні може з’явитися уніфікована соцдопомога, яка залежатиме від базового доходу сім’ї

Механізм цивільного захисту ЄС

До діяльності в рамках Механізму цивільного захисту Європейського Союзу залучені всі 27 країн ЄС, а також Норвегія, Туреччина, Північна Македонія, Ісландія, та Сербія. Всі країни-учасниці надають предмети та обладнання, що є необхідними для цивільного захисту, від медичного обладнання й медикаментів до автомобілів та енергетичного обладнання. Усього через Механізм цивільного захисту Євросоюзу в Україну з початку російської агресії були доставлені 97 тисяч тонн гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, минулого місяця Україна отримала від Європейського Союзу дев’ятий транш макрофінансової допомоги. Його обсяг становить 1,5 мільярда євро. Загалом бюджетна підтримка ЄС у 2023 році вже становить 15 мільярдів євро – це один із найважливіших факторів, який допомагає Україні бути економічно сильною та стійкою.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наступного року Україна потребуватиме близько 42 млрд доларів фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди