USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Виробництво під загрозою? Флагмани ВПК поскаржилися на дії ДАСУ: В ОП розпорядилися розібратися

Через дії розпорядників бюджетних коштів і Держаудитслужби робота підприємств найближчим часом може бути повністю паралізована
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

До Офісу президента звернулися провідні підприємства в галузі створення боєприпасів і ракетної техніки, які поскаржилися на Державну аудиторську службу, заявивши, що через дії ДАСУ може зупинитися робота підприємств. Про це повідомляє "Цензор".

Серед виробників зброї, які звернулися до ОП, – ДП "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод", ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М. К. Янгеля" та ДП "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова".

Вони зазначають, що через дії розпорядників бюджетних коштів і Держаудитслужби робота підприємств найближчим часом може бути повністю паралізована.

Крім пред'явлених звинувачень від ДАСУ одне з головних місць займає наявність прибутку компаній виконавців у договорах із замовниками.

Вони пояснили, що державні підприємства створено для отримання прибутку, а прибуток державних підприємств передбачено їхніми фінансовими планами і внесено до контракту керівника як ключовий показник його діяльності.

"Крім цього, за рахунок прибутку підприємствами здійснюється придбання обладнання, сировини та виготовлення продукції оборонного призначення при частковому фінансуванні її виготовлення з боку розпорядників бюджетних коштів, а також відновлення засобів виробництва та будівель зруйнованих унаслідок ракетних ударів по підприємству, критично важливих для виробництва продукції оборонного призначення", – йдеться у зверненні підприємств.

В Офісі президента вже відреагували на це. Там попросили уряд втрутитися в ситуацію і забезпечити можливість безперебійної роботи підприємств.

Голова ОП Андрій Єрмак зі свого боку направив це звернення до прем'єра Дениса Шмигаля і запропонував "невідкладно розглянути порушені питання, вжити необхідних заходів реагування та поінформувати заявників і Офіс президента України про результати".

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро прокоментувало обшуки в приватних компаніях, що дотичні до постачання продукції оборонної промисловості.

Зокрема, НАБУ провело обшуки у виробника тепловізорів Archer.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот