USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Встановлять блокпости та розгорнуть пункти видачі повісток – у Чернівецькій області суттєво посилюють мобілізацію

В мережі з'явилося рішення Ради безпеки і оборони області
Мобілізація

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У Чернівецькій області влада стежитиме за тим, аби інформація про заходи, які планує ТЦК і СП, не потрапляла до соцмереж. Також на території області розгорнуть пункти оповіщення (пункти збору громадян).

Соцмережі та окремі інтернет-ресурси в понеділок, 1 січня, поширили рішення за підписом голови Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка про посилення мобілізаційних заходів в області. Вони посилаються на рішення Ради оборони Чернівецької області за підписом начальника ОВА.

Згідно з документом, який поширено в соцмережах, в області планують організувати та розгорнути пункти оповіщення (пункти збору громадян). Державна податкова служба та Центри зайнятості повинні надати інформацію щодо контролю працевлаштування та звільнення працівників.

Також планують моніторити організацію медичних оглядів, які використовують як передумову до ухилення від призову за мобілізацією. Крім того, передбачено запровадити на території області перевірку документів, огляд речей, транспортних засобів та багажу.

Новини за темою: Радниця Залужного акторка Мартинюк втрапила в скандал, коментуючи мобілізацію. Головком вже відмовився від всіх помічників на громадських засадах

Водночас у пресслужбі Чернівецької ОВА місцевим журналістам пояснили, що за останні кілька тижнів відбулося п’ять засідань Ради оборони області. Проте не всі її рішення підлягають оприлюдненню і публічному коментуванню з метою дотримання законодавства про національну безпеку. Також зазначили, що не оприлюднювали жодні документи з приводу даного питання.

"Просимо використовувати лише офіційні джерела під час висвітлення новин, повʼязаних з рішеннями органів державної влади та місцевого самоврядування. Достовірність будь-яких інших може мати сумнівний характер, а їх поширення становити загрозу щонайменше інформаційній безпеці країни та Чернівецької області", – повідомили в ОВА.

Нагадаємо, законопроєкт щодо мобілізації ще доопрацьовуватимуть, поки призов триває за звичними правилами.

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що його відомство очікує пропозицій від Міноборони та Генерального штабу щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію.

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами