USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПів, – Міноборони

Зараз застосунок є найпопулярнішим способом оновлення даних
ЗСУ телефон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Відвідуваність громадян у застосунку "Резерв+" наразі в 50 разів більша, ніж до ЦНАПів. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За словами посадовиці, станом на 18:00 в застосунку оновили свої дані 137 тис. громадян України.

"Загалом у застосунку бачимо 287 тисяч успішних авторизацій. Це в 50 раз більше, ніж візитів до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Можемо констатувати, що Україна – цифрова держава і громадянам зручно оновлювати свої дані саме в цифрових інструментах", – сказала Черногоренко.

І додала, що зараз застосунок є найпопулярнішим способом оновлення даних.

Черногоренко також зауважила, що поки Міноборони запустило додаток без наявності QR- коду, щоб, приміром, можна було перевірити електронний військовий квиток при зупинці на блокпостах.

Адже зараз у відомстві працюють у пришвидшеному режимі. Згодом код запустять і "не потрібно буде носити з собою жодні папірці", пояснила чиновниця.

Новини за темою: Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК

Як працює додаток?

Додаток "Резерв+" надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг". У Міноборони раніше запевняли, що для того, щоб оновити дані, достатньо буде скористатися додатком, не відвідуючи ТЦК.

Застосунок із 18 травня став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market.

Зауважимо, що одразу після появи застосунку у відкритому доступі громадяни почали скаржитися на те, що під час спроби авторизації програма видавала помилку.

У Міноборони на те відповіли, що додаток захищений від DDOS-атак і спроб ворога його зламати, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно. Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Всі це повязано з тим, що сьогодні набув чинності закон про мобілізацію. Усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Брати на військовий облік призовників мають працівники місцевих ТЦК та СП у період із січня по березень кожного року. На облік будуть братися громадяни 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Читайте також:
Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки
Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці
Кабмін призначив нових заступників міністра оборони Кабмін призначив нових заступників міністра оборони
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"