USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПів, – Міноборони

Зараз застосунок є найпопулярнішим способом оновлення даних
ЗСУ телефон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Відвідуваність громадян у застосунку "Резерв+" наразі в 50 разів більша, ніж до ЦНАПів. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За словами посадовиці, станом на 18:00 в застосунку оновили свої дані 137 тис. громадян України.

"Загалом у застосунку бачимо 287 тисяч успішних авторизацій. Це в 50 раз більше, ніж візитів до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Можемо констатувати, що Україна – цифрова держава і громадянам зручно оновлювати свої дані саме в цифрових інструментах", – сказала Черногоренко.

І додала, що зараз застосунок є найпопулярнішим способом оновлення даних.

Черногоренко також зауважила, що поки Міноборони запустило додаток без наявності QR- коду, щоб, приміром, можна було перевірити електронний військовий квиток при зупинці на блокпостах.

Адже зараз у відомстві працюють у пришвидшеному режимі. Згодом код запустять і "не потрібно буде носити з собою жодні папірці", пояснила чиновниця.

Новини за темою: Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК

Як працює додаток?

Додаток "Резерв+" надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг". У Міноборони раніше запевняли, що для того, щоб оновити дані, достатньо буде скористатися додатком, не відвідуючи ТЦК.

Застосунок із 18 травня став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market.

Зауважимо, що одразу після появи застосунку у відкритому доступі громадяни почали скаржитися на те, що під час спроби авторизації програма видавала помилку.

У Міноборони на те відповіли, що додаток захищений від DDOS-атак і спроб ворога його зламати, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно. Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження.

Всі це повязано з тим, що сьогодні набув чинності закон про мобілізацію. Усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Брати на військовий облік призовників мають працівники місцевих ТЦК та СП у період із січня по березень кожного року. На облік будуть братися громадяни 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Читайте також:
Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони Закон про мобілізацію підштовхнув зайняти людей активну позицію і почати шукати себе в українському війську, - речник Міноборони
Перші сім увʼязнених жінок приєдналися до лав ЗСУ Перші сім увʼязнених жінок приєдналися до лав ЗСУ
Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта
В Україні від мобілізації вже заброньовано 800 тис. людей В Україні від мобілізації вже заброньовано 800 тис. людей