USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Радниця Залужного акторка Мартинюк втрапила в скандал, коментуючи мобілізацію. Головком вже відмовився від всіх помічників на громадських засадах

Алла Мартинюк до війни була акторкою та співачкою
Залужний і Мартинюк
Залужний і Мартинюк
Джерело: відкриті джерела

Позаштатна радниця головнокомандуючого Збройних сил України Валерія Залужного, акторка Алла Мартинюк втрапила в скандал: висловилася в одному з інтерв'ю, що, мовляв, краще загинути на війні, ніж від нещасного випадку, а рідним військових порадила не панікувати. У мережі українці збурилися такими заявами. Водночас на ствердження зреагував сам головнокомандувач.

Що сказала Мартинюк в інтерв'ю?

"Я, знаєте, зараз бачу, як якщо комусь повістку дали, вони там майже всі в істериці. Прощаються із життям своїх синочків і таке інше. Тобто це неправильно, не потрібна ця істерія. Потрібно вірити в те, що ваш син він дійсно герой, він найкращий цвіт нації. Все одно ми всі помремо – ми не всі вічні. Ну, реально. Ми всі не вічні, але ж навіть, якщо так станеться, піти з цього життя гідно, – це набагато краще, ніж іти вулицею і на тебе цегла впаде, чи машина тебе переїде. Бувають різні ситуації", – сказала акторка.

Що сказала Мартинюк після інтерв'ю?

"Вирізали з годинного інтерв'ю з невірною інтерпретацією мій вислів. Я не агітувала батьків посилати дітей на смерть. Малося на увазі, що не треба думати про погане В інтерв'ю було дві думки: перша - не потрібно думати про те, що повістка - це обов'язково смерть, друга – смерть все одно неминуча, тому краще померти героєм", – пояснила свої слова позаштатна радниця.

Що сказав Залужний?

"Позаштатні помічники не мали повноважень публічно коментувати будь-які питання від імені Головнокомандувача Збройних Сил України, а сказане ними є винятково їхньою власною думкою. Також інформую, що від 28 грудня 2023 року у мене немає помічників-консультантів на громадських засадах", – пояснив Залужний.

Що відомо про Мартинюк?

Алла Мартинюк до війни була акторкою та співачкою, але з початком війни змінила творчість на волонтерство (відвозить на передову необхідні для наших бійців речі, – ред.).

Виховує двох дочок – старшу від колишнього чоловіка-росіянина, який їй погрожує і не сплачує аліменти. На посаді помічниці Залужного вона відповідає за нагородження героїв. Якось вона розповідала, що їй комбриги та комбати "відсилають Героїв", яких потрібно нагородити, а вона вже далі формує списки і відповідає за саме нагородження.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби