USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Законопроєкт про мобілізацію доопрацьовуватимуть, – військовий

Українських чоловіків попросили оновити дані у ТЦК та СП, якщо вони цього ще не зробили
Мобілізація
В Україні триває мобілізація до ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Законопроєкт щодо мобілізації ще доопрацьовуватимуть, поки призов триває за звичними правилами. Про це повідомив представник Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

За його словами, до Верховної Ради внесено законопроєкт про мобілізацію, який доопрацьовуватимуть.

"Поки нічого не змінилося, потрібно всім прибути до ТЦК та оновити дані", – сказав Фітьо.

Він нагадав, що призовний вік громадян – від 18 до 60 років, а за мобілізацією до Сил оборони закликають чоловіків віком від 27 років.

"На даний момент є законопроєкт, який буде допрацьовуватися. Я вам можу сказати, як це працює все зараз. Зараз нічого не змінилось. Всім, хто ще не оновив свої дані в ТЦК та СП, треба це зробити. Треба з’явитися та актуалізувати свої дані", – додав він.

Законопроєкт про мобілізацію

Новий законопроєкт про мобілізацію та військовий облік зареєстрували у Верховній Раді пізно ввечері 25 грудня. Тепер його мають розглянути в комітетах, а потім проголосувати у двох читаннях. Детальніше ми розписали тут.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дав пресконференцію, на якій роз’яснив законопроєкт.

Адвокатка в ефірі UWN зазначила, що новий законопроєкт передбачає порушення конституційних прав громадян України.

Forbes із посиланням на одного з депутатів зі "Слуги народу" повідомив, що документ ще можуть відправити на доопрацювання.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням