USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Команда Володимира Зеленського розробляє мирний план до річниці російського вторгнення

Очільник Кремля просто хоче паузи, щоб його війська могли відновитися
Зеленський у Вашингтоні
Джерело: SHUTTERSTOCK

Команда Володимира Зеленського розробляє мирний план. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на європейських та українських дипломатів.

Команда Зеленського має намір представити до річниці повномасштабного російського вторгнення. Про зміст плану, що нині в розробці, нічого не повідомляється.

При цьому офіційні представники США, України та НАТО заявили, що "позиція України на будь-яких можливих переговорах, на яких вона, ймовірно, вимагатиме значних поступок від Москви, буде залежати від її позиції на полі бою". Саме тому Київ хоче підготуватися до можливих мирних переговорів, здобувши воєнні перемоги, робить висновок американське видання.

Що було раніше

На переговорах із президентом США Джо Байденом Володимир Зеленський, традиційно говорив, що Україна хоче миру, але на все тих же умовах – аби Росія залишила наші території і відмовилася від посягання на наш суверенітет. Байден, також традиційно, говорив про необхідність мирного завершення війни. Втім, обидва упевнені, що Володимир Путін миру не хоче. 

Він регулярно говорить про необхідність саме переговорів. Ще на початку грудня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що Володимир Путін постійно використовує заклики до переговорного процесу з Україною, аби ізолювати її від підтримки західних партнерів. 

У звіті йшлося, що Путін лукавить, коли говорить про переговори, оскільки прагне використати будь-яку можливість припинення вогню та час для діалогу, щоб дати своїм військам час для відновлення сил, таким чином позбавивши Україну ініціативи.

"Однак угода про припинення вогню, яка досягнеться достатньо швидко, щоб дозволити військам РФ відпочити та переозброїтися цієї зими, вкрай малоймовірна", – пишуть аналітики.

В той же час експерти наголосили, що для переговорів про тривале припинення вогню на всьому театрі бойових дій потрібен час, а Росія та Україна перебувають надзвичайно далеко одна від одної для будь-якої такої угоди.

"Більш імовірно, що Путін розпалює дискусії про припинення вогню насамперед як частину інформаційної операції, спрямованої на посилення розколу між Україною та її прихильниками, зображуючи Київ таким, що не бажає розмовляти", – йдеться у звіті.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка