USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ВАКС взяв під варту заступника голови Держспецзв'язку

Жора став заступником Щиголя унаслідок сприяння з боку власника групи компаній, що роками перемагала в державних тендерах
Віктор Жора
Віктор Жора
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику голови Держспецзв’язку Віктору Жорі. Однак він може вийти під заставу в 10 млн гривень. Про це поінформували в Національному антикорупційному бюро.

"Його підозрюють у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн гривень при закупівлі програмного забезпечення", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Жора став заступником Юрія Щиголя унаслідок сприяння з боку власника групи компаній, що роками перемагала в державних тендерах. Завданням Щиголя було забезпечити "перемогу" в закупівлях потрібних фірм. За 2021 рік учасники схеми організували та провели закупівлю програмного забезпечення, у результаті якої заволоділи 23,6 млн гривень. 

У 2022 після початку воєнного стану учасники організованої групи продовжили злочинну діяльність. Через іншу підконтрольну компанію вони реалізували майже ідентичну схему з провадження інформаційної системи. Загалом Жора, Щиголь, екскерівник та працівники державного підприємства і співробітники підконтрольних організатору схеми компаній підозрюються в заволодінні понад 62 млн гривень.

Запобіжний захід Щиголю

23 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю. Його взяли під варту.

Рішення ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України Віктор Маслов. Прокурори просили заарештувати Щиголя з можливістю внесення застави в розмірі 50,2 млн гривень. Суд задовольнив клопотання детективів частково. Щиголя відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн гривень.

24 листопада стало відомо, що Щиголь вийшов під заставу у 25 мільйонів гривень.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Міністр агрополітики Сольський, якого раніше взяли під варту, вийшов під заставу майже у 76 мільйонів гривень. Оновлено Міністр агрополітики Сольський, якого раніше взяли під варту, вийшов під заставу майже у 76 мільйонів гривень. Оновлено
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду