USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду

Рішення ухвалено у зв’язку із невиконанням Князєвим постанови Печерського районного суду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в розмірі 906 тис. гривень
Князєв
Всеволод Князєв
Джерело: відкриті джерела

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на майно і рахунки колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Про це передає пресслужба відомства.

Рішення ухвалено через невиконання Князєвим постанови Печерського райсуду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунка ціною в понад 906 тис. гривень.

Причина арешту

13 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол стосовно ексголови Верховного суду про адміністративне правопорушення про порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Як повідомляється, Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. гривень. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Князєву тоді призначили штраф у 2550 гривень із конфіскацією подарунка в 906 600 гривень.

Крім того, зазначається, що за Князєвим на праві власності зареєстровано чотири одиниці нерухомого майна у Миколаєві та Миколаївській області.

Справа Князєва

15 травня 2023 року українські правоохоронці заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді, а саме – схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів

Йому та його спільникові – адвокату повідомили про підозру у справі щодо отримання хабаря.

16 травня у Верховному суді скликали позачерговий пленум. На пленумі зі 168 судів Верховного суду були присутні понад 140 суддів. 142 голосами судді ухвалили заяву, у якій взяли на себе повну відповідальність за події, "що відбуваються у зв'язку з імовірними корупційними діяннями його окремих представників".

Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника Верховного суду.

Згодом суд призначив Князєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 31 січня 2024 року стало відомо, що за Князєва внесли заставу 18,168 млн гривень і він вийшов з-під варти.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби