USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ексголові Держспецзв'язку Щиголю обрали запобіжний захід

Щиголя відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн гривень
Юрій Щиголь

Юрій Щиголь

Джерело: РБК-Україна

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю. Його взяли під варту. Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України.

Рішення ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України Віктор Маслов. Прокурори просили заарештувати Щиголя з можливістю внесення застави в розмірі 50,2 млн гривень. Суд задовольнив клопотання детективів частково. Щиголя відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн гривень.

"Застосувати до підозрюваного Юрія Щиголя запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 21 січня 2024 року. Взяти підозрюваного під варту в залі суду", – сказав суддя.

Що цьому передувало

НАБУ викрило масштабну злочинну схему, до якої було причетне керівництво Державної служби спеціального зв'язку. Колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень. Гроші були виділені на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Правоохоронці вважають, що чиновники розробили схему з власником групи компаній. Для цього вони залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили, щоб забезпечити їх перемогу.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігоря, поінформували в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Гладковському інкримінують організацію зловживань на 13 млн гривень і організацію подальшої легалізації коштів.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено