USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Міністр агрополітики Сольський, якого раніше взяли під варту, вийшов під заставу майже у 76 мільйонів гривень. Оновлено

Сольський продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства України
Микола Сольський
Микола Сольський
Джерело: відкриті джерела

Міністр агрополітики Микола Сольський, якого підозрюють у заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень вийшов з-під варти. За нього внесли 75,7 млн гривень застави. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"За міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського внесено заставу у розмірі 75,7 млн гривень. Розмір застави визначений рішенням Вищого антикорупційного суду. Миколу Сольського звільнено з-під варти і він продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства України", – йдеться у дописі.

Тепер Сольський буде зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатись із Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет. Крім того, він не має спілкуватися зі своїм заступником.

Раніше

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід міністру агрополітики Миколі Сольському у вигляді тримання під вартою на 60 діб (до 24 червня 2024 року включно) з можливістю внесення застави у 75 мільйонів гривень. Застава могла бути внесена або самим підозрюваним, або іншою особою.

Зазначимо, що прокурори просили призначити заставу Сольському у розмірі понад 200 млн гривень.

Більше про справу

23 квітня стало відомо, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень.

До складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Слідство встановило, що учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Унаслідок реалізації оборудки у 2017–2021 роках учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн гривень.

За словами Сольського, справа стосується періоду 2017–2018 років, коли він ще був адвокатом.

Напередодні, 25 квітня, стало відомо, що  міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський подав у відставку.

Читайте також:
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
Мін’юст просить ВАКС застосувати санкції до Табачника Мін’юст просить ВАКС застосувати санкції до Табачника