USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Сотні бойовиків "Вагнера" повертаються до Бахмута, – розвідка Британії

Поки що їхній точний статус до кінця не зрозумілий, але, ймовірно, частину з них було переведено під егіду Міноборони
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Останніми тижнями сотні бойовиків, раніше пов'язаних з групою "Вагнера", почали передислоковуватися в Україну окремо і невеликими групами для участі у війні у складі різних російських підрозділів. Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Варто нагадати, що група "Вагнера" вийшла з бойових дій в Україні до початку червня 2023 року, до невдалого заколоту 24 червня 2023 року і подальшої загибелі власника "Вагнера" Євгена Пригожина та інших ватажків в авіакатастрофі 23 серпня 2023 року.

За даними британської розвідки, точний статус передислокованого персоналу незрозумілий, але цілком імовірно, що окремі особи були переведені в частини офіційних російських.

"Деякі повідомлення свідчать про концентрацію ветеранів "Вагнера" навколо Бахмута: їхній досвід, ймовірно, буде особливо затребуваний у цьому секторі. Багато хто буде знайомий із нинішньою лінією фронту та місцевою українською тактикою, оскільки минулої зими воювали на тій самій території", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про повернення "Вагнера" в Україну?

Раніше аналітики ISW повідомили, що найманці ПВК "Вагнер" повернулися в Україну для виконання завдань на Бахмутському напрямку, що свідчить про проблему всередині структури.

"Українські та російські підтвердження щодо дислокації деяких колишніх співробітників групи "Вагнера" в районі Бахмута свідчать про те, що "Вагнеру" важко провести злагоджену реформу навколо нового керівництва", – заявили в ISW.

Як розповів речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш, в Україну перекинули орієнтовно 500 найманців ЧВК.

Нагадаємо, в ISW припускали, що приватна військова компанія "Вагнер" більше не існуватиме як квазінезалежна структура після майже достовірного вбивства її ватажка Євгена Пригожина, засновника Дмитра Уткіна та керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні