USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні створять Єдиний реєстр домашніх тварин

У Реєстрі міститиметься інформація про вакцинацію, стерилізацію та дані ветеринарного паспорта
домашні тварини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення в країні Єдиного державного реєстру домашніх тварин – собак та котів. Про це Міністерство цифрової трансформації поінформувало в Телеграм.

"Тепер опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані міститимуться в електронному реєстрі. Це спростить отримання документів для тварин та допоможе адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів", – йдеться в повідомленні.

У ньому міститиметься інформація про кількість тварин та їх місцеперебування, опис тварини, наявність вакцинації та стерилізації, ідентифікаційні дані, дані ветеринарного паспорта та відомості про власника/утримувача.

Зазначається, що мета запуску Реєстру – створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників, а також адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами. Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та безоплатною.

Що каже Кабмін?

Кабінет міністрів України погодив пропозицію щодо реалізації протягом двох років експериментального проєкту з проведення ідентифікації або реєстрації домашніх тварин. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Погоджено пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства та Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин з метою одержання оперативної і достовірної інформації про домашніх тварин, здійснення контролю за їх чисельністю та розмноженням, вакцинацію проти сказу для забезпечення ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя", – написав Мельничук.

Порядок реалізації експериментального проєкту вже затверджено.

Який закон діє зараз?

З 2015 року в Україні діє закон, який передбачає обов’язкову реєстрацію й ідентифікацію обмеженого переліку сільськогосподарських тварин, серед яких – велика рогата худоба, коні, свині, вівці.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень