USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні скорочують термін проходження ВЛК: На медогляд виділили чотири дні

В МОЗ наголосили, що керівники ТЦК та медики мають дотримуватися цих строків
ВЛК
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні скорочують терміни проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Тепер у військовозобов'язаних є чотири дні на медогляд.

"МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо військово-лікарської експертизи в ЗСУ, що було введене в дію указом президента України. Задля цього у рамках міжвідомчої взаємодії тривають зміни з ВЛК за різними напрямами: юридичному, організаційному, цифровому", – розповідають в Міністерстві охорони здоров'я.

Нинішні зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби – не більше як чотири робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень – не більш як три робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень – не більш як три робочі дні.

У МОЗ наголосили, що голови обласних військових адміністрацій, керівники ТЦК й працівники закладів охорони здоров'я повинні дотримуватися вказаних строків. Вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов'язані проходили медогляди за окремою чергою.

Також у відомстві поінформували, що зроблено ще один крок до повної цифровізації процесів.

"Медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Тож за необхідності вони можуть переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо", – йдеться у повідомленні.

А що було раніше?

Нещодавно Кабмін ухвалив запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарської комісії. 

Крім того, як анонсував президент Володимир Зеленський, в Україні перевірять довідки про інвалідність та непридатність до служби в армії, видані за час повномасштабної агресії РФ.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму