USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Правоохоронці перевірять кожне рішення ВЛК про інвалідність та непридатність до служби, – РНБО

Корупція у ВЛК викорінюватиметься
РНБО
Засідання РНБО
Джерело: Офіс Президента

В Україні відбудеться перевірка усіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби з 24 лютого 2022 року. Відповідне рішення було затверджене в ході засідання РНБО, повідомив президент Володимир Зеленський.

Деталі засідання РНБО

Рішення ВЛК

Глава держави наголосив, що усіма випадками, коли рішення щодо інвалідності чи непридатності явно безпідставні та незаконні, мають зайнятися правоохоронці.

За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

Проходження ВЛК у звичайних лікарнях

Також, за словами Зеленського, було прийняте рішення активізувати розширення можливостей проходити ВЛК в системі цивільних медичних закладів.

"На засіданні РНБО була представлена відповідна статистика щодо роботи областей в цьому напрямі. Деякі регіони забезпечили стовідсотковий результат розширення системи ВЛК на цивільні медичні заклади, у деяких регіонах таке розширення гальмується. В усіх регіонах України має бути забезпечено повне розширення роботи ВЛК на цивільні медичні заклади. Військове командування має повністю співпрацювати із цивільними медиками для розв’язання цього питання", – додав президент.

Цифровізація ВЛК

Також процес повної цифровізації всієї роботи ВЛК повинен бути завершений.

"Держава має поставити крапку в будь-яких чергах, у яких люди змушені чекати доступу до ВЛК чи висновків ВЛК", – уточнив Зеленський.

Маніпуляції щодо поняття обмеження придатності

Також глава держави поставив задачу переглянути систему визначення придатності до військової служби з тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Кабінету міністрів України доручено забезпечити належний рівень ефективності роботи ВЛК, безбарʼєрності всіх складників її роботи та залучення професійних кадрів.

Нагадаємо, правоохоронці провели понад 200 обшуків у територіальних центрах комплектування та соцпідтримки (військкоматах) та медичних установах для документування корупційних схем ухилення від призову. Вилучили понад 10 тисяч медичних справ.

Читайте також:
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?