USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні розгорнули вже майже 11 тисяч Пунктів незламності: Як вони працюватимуть?

Загалом у країні планують розгорнути понад 13 тисяч таких пунктів
Ілюстративне фото
Джерело: ДСНС України

Українські рятувальники облаштували для громадян близько тисячі Пунктів незламності. Загалом же по Україні до роботи готові вже понад 10 800 таких пунктів. Про це передає "Суспільне" із посиланням на речницю Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Світлану Водолагу.

В ДСНС наголошують, що їхні Пункти незламності вже готові і будь-хто може ними скористатися. Співробітники служби розгорнули близько 1000 пунктів, а за необхідності зможуть розгорнути ще близько 250.

Разом же від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, інших відомств та місцевих адміністрацій діють уже більш ніж 10 800 пунктів, а передбачається розгорнути загалом понад 13 тисяч.

Чим укомплектували пункти?

Світлана Водолага наголошує, що й минулого року пункти були оснащені всім необхідним. Водночас дечим пункти доукомплектували.

Стало більше подовжувачів, щоб можна було зарядити більше пристроїв. А також партнери від ЮНІСЕФ надали більше наочних матеріалів, як людям варто користуватися газовими пальниками.

"Цього року, зважаючи на трагічні випадки минулої зими, будемо посилювати саме інформаційно-роз'яснювальну роботу, щоб не наробити біди собі та своїм сусідам", – зазначила речниця ДСНС.

У Пунктах можна буде випити чаю, кави, перекусити, погрітися, підзарядити гаджети, отримати базову меддопомогу (також рятувальники можуть викликати швидку, якщо ситуація критична). Облаштовані дитячі куточки. А в пунктах на базі пожежних частин Державної служби України з надзвичайних ситуацій є куточки для батьків із немовлятами.

Також у ДСНС нагадали, що Пункти незламності не є захисною спорудою. У разі повітряної тривоги вони будуть зачинятися.

Раніше ми повідомляли, що Пункти незламності запрацювали на 96 залізничних вокзалах України. Там є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час ймовірних блекаутів.

Читайте також:
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
В ДСНС змінили всі протоколи реагування, – Клименко В ДСНС змінили всі протоколи реагування, – Клименко
Ворогу все одно – рятувальники чи військові, росіяни обстрілюють і бомблять не розбираючи, – сапери ДСНС розповіли про роботу під час війни Ворогу все одно – рятувальники чи військові, росіяни обстрілюють і бомблять не розбираючи, – сапери ДСНС розповіли про роботу під час війни
ДСНС виводить на чергування понад 7000 рятувальників у новорічні свята ДСНС виводить на чергування понад 7000 рятувальників у новорічні свята