USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В ДСНС змінили всі протоколи реагування, – Клименко

Зміни стосуються як інженерної та спеціальної техніки, так й самих рятувальників
Ігор Клименко
Ігор Клименко
Джерело: МВС

Державна служба з надзвичайних ситуацій повністю переглянула протоколи реагування. Ці зміни стосуються кількості рятувальників, а також вимог до інженерної та спеціальної техніки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Ми передивилися повністю інструкцію з використання сил ДСНС. Це стосується інженерної техніки, спеціальної техніки і наших рятувальників. Ми збільшили кількість рятувальників, які займаються висотними роботами: якщо на початку року їх було 150, то зараз уже 500. Ми також збільшуємо так звані "фонтанні" підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об'єктах нафтової та газової галузі", – сказав глава МВС.

При цьому зазначив, що ці правила змінюються з огляду на допущені помилки, в тому числі випадки загибелі працівників ДСНС.

"Ми змінили повністю всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках. Тому що на початку війни і ще кілька місяців тому ми втратили кілька рятувальників, тому що бронежилети не закривали весь тулуб. У великому бронежилеті незручно працювати, але це питання безпеки, питання життя і смерті", – додав міністр.

Клименко також повідомив про зростання потреби ДСНС в інженерній техніці, яку використовують рятувальники, наприклад у великих кранах як для розбору завалів, так і для зведення фортифікаційних споруд, до чого також залучаються працівники служби.

За його словами, зараз на одній зі зруйнованих станцій працює 200-тонний кран, щоб якомога швидше розібрати завали, є специфічна техніка – для роботи на висоті. Клименко повідомив, що протягом двох років таку техніку нам постачали міжнародні партнери, нині її виробництво вже налагоджується в Україні, зокрема за участю японських компаній.

Нагадаємо

15 березня ворог атакував ракетами об’єкти цивільної інфраструктури Одеси. Після першого удару під час ліквідації наслідків та надання допомоги пораненим екстреними службами, росіяни нанесли по них другий удар.

В результаті цього злочину загинула 21 людина, було поранено більше ніж 70 громадян.

Після цього Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко  дав вказівку за необхідності внести корективи в алгоритм роботи екстрених служб, враховуючи оперативну обстановку.

Читайте також:
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії