USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Пункти незламності запрацювали на 96 залізничних вокзалах України

У пунктах є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час ймовірних блекаутів
пункт незламності
Пункт незламності на залізничному вокзалі в Києві
Джерело: відкриті джерела

АТ "Укрзалізниця" відкрила Пункти незламності на 96 залізничних вокзалах по всій Україні. Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Зокрема Пункти незламності працюють на залізничних вокзалах у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов'янську, Києві, Львові та в інших населених пунктах.

"Заздалегідь розпочали підготовку до зими і вже з жовтня поетапно відкриваємо наші Пункти незламності на вокзалах. Тут є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час блекауту. Також до місцевості, де це буде потрібно, готовий виїхати на допомогу Food Train і забезпечити мешканців теплою їжею", – розповів голова правління УЗ Євген Лященко.

І додав, що в Пунктах незламності громадяни серед іншого можуть скористатися інтернетом від Starlink. Ці місця короткострокового одночасного перебування людей забезпечені резервним електроживленням.

Така ініціатива охоплює фактично всі вокзали країни.

Раніше

Нещодавно уряд ухвалив створити перелік Пунктів незламності в застосунку "Дія".

Водночас напередодні в Міністерстві енергетики спростували інформацію про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook

Міненерго запевняє, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів.

"Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни. Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов", – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що бізнесу гарантуватимуть безперебійне постачання електрики під час блекаутів.

Новини за темою: Готовність до знеструмлень: Що буде з інтернетом взимку під час ймовірних блекаутів?
Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів
Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії Знос залізничного транспорту приміського сполучення складає понад 90%, – директор філії