USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В ОП прокоментували нараду Залужного з НАТО. Що відомо

Нарада була таємницею лише для ЗМІ
Валерій Залужний та командування НАТО

Валерій Залужний та командування НАТО

Джерело: відкриті джерела

В Офісі президента України відреагували на "секретну" нараду головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Радник керівника ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону пояснив, що такі наради потрібні, аби "постійно вносити корективи щодо тактики і стратегій з огляду на дії Росії".

Нарада головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з вищим командуванням НАТО була секретом тільки для медіа. 

"Це секретна нарада для медіа. Залужний активно спілкується з представниками міністерств оборони або Генштабів наших партнерів. Практично щодня", – сказав Подоляк.

І додав, що такі наради потрібні, бо треба "постійно вносити корективи" щодо тактики і стратегій з огляду на дії Росії. Також партнерам пояснювати, що саме потрібно Україні.

"Ці консультації постійно тривають. Тим паче йдуть із нашими партнерами зі США та Великої Британії. Але про що саме мова, ми в ефірі це обговорювати не будемо", – резюмував радник керівника ОП.

Що це за зустріч?

12 днів тому найвищі військовослужбовці НАТО вирушили у секретне місце на польсько-українському кордоні, щоб зустрітися з головним військовим командувачем України, генералом Валерієм Залужним. Йшлося про український контрнаступ. Цю зустріч охрестили "військовою радою". Про це пише The Guardian.

Відомо, що Залужний взяв із собою всю свою команду, а мета п’ятигодинної зустрічі полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України.

При цьому головними питаннями порядку денного стали припинення прогресу контрнаступу України, плани боїв взимку, а також довгострокова стратегія, оскільки війна неминуче переходить у 2024 рік. 

Новини за темою: Вбиватимемо ворога на його території, але власною зброєю, - Залужний
 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО