USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби

Президент України підписав відповідні укази
Зеленський - Залужний
Володимир Зеленський та Валерій Залужний
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента.

"Призначити Залужного Валерія Федоровича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії", – йдеться у документі.

Залужного звільнили з військової служби

Також президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", – зазначається в указі.

Що відомо про генерала Залужного

Валерій Залужний був призначений Верховним головнокомандувачем Збройних сил України 27 липня 2021 року. Проте 8 лютого 2024 року він подав у відставку. Натомість на його місце глава держави призначив командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

9 лютого Залужному було присвоєно звання Героя України.

Пізніше стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла в Британії. За словами президента, генерал сам просив про такий напрямок для себе.

Читайте також:
Залужного і Шапталу звільнили з військової служби за станом здоров’я Залужного і Шапталу звільнили з військової служби за станом здоров’я
Як використає свої Як використає свої "лондонські канікули" Валерій Залужний на посаді посла України у Великій Британії? ЗМІ проаналізували ситуацію
Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії
Буданов підтвердив, що Росії Буданов підтвердив, що Росії "злили" план українського контрнаступу та прокоментував відставку Залужного