USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Олешках внаслідок підриву Каховської ГЕС затопило музей української художниці, – підтвердження МКІП

На стінах будинку Райко відтворила власну біографію, зобразивши портрети родини, а також улюблену символіку та птахів різних форм
зруйнований музей в Олешках_3
Джерело: Мінкульт

Підтвердилася інформація про руйнування в тимчасово захоплених Олешках Херсонської області будинку-музею української художниці Поліни Райко, який затопило внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це поінформували в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП).

Раніше інформація про ймовірне затоплення будинку вже ширилася мережею. На той час підтвердити її можливості не було, оскільки оселя художниці розташована на тимчасово захопленій ворогом території.

"На жаль, інформація про руйнування будинку-музею Поліни Райко підтвердилася і вже є перші фото наслідків знищення країною-терористом одного з яскравих прикладів українського мистецтва, що несло в собі історію", – зазначили в Мінкульті.

У міністерстві нагадали, що на стінах будинку Райко відтворила власну біографію, зобразивши портрети родини, а також улюблену символіку та птахів різних форм, кольорів і видів.

"Значення таких унікальних місць – ще одна демонстрація того, як Росія намагається знищити українську культуру та історію", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, одним із наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині 6 червня стало розкрадання археологічної спадщини копачами. Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що через підрив Каховської ГЕС сотні об’єктів культурної спадщини були пошкоджені, затоплені або знищені навмисне.

Новини за темою: На підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС територіях нарахували понад 50 пам’яток різних часів, - археолог
Читайте також:
Я малюю Україну: 10 травня Перший приватний музей українського сучасного мистецтва оголосить переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка Я малюю Україну: 10 травня Перший приватний музей українського сучасного мистецтва оголосить переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог
Попри постійні вибухи вони продовжують жити життя: Як нині проживають люди на Донбасі? Попри постійні вибухи вони продовжують жити життя: Як нині проживають люди на Донбасі?