USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В океані знайшли літак американської льотчиці, яка зникла безвісти більше ніж 80 років тому

Знаменита американська льотчиця зникла ще 1937 року і відтоді невідомо, що з нею сталося
Амелія Ергарт
Амелія Ергарт
Джерело: wikipedia

Компанія з підводних розвідок Deep Sea Vision заявила, що змогла знайти в Тихому океані літак американської авіаторки Амелії Ергарт, яка зникла безвісти понад 85 років тому під час спроби облетіти навколо світу. Вона була однією з перших жінок-льотчиць та першою жінкою, що перелетіла Атлантичний океан. Про це пише Washington Post.

У Deep Sea Vision стверджують, що зробили з ехолота знімок літака, розміри та контури якого збігаються з Lockheed Electra, на якому Ергарт востаннє літала 2 липня 1937 року. Засновник компанії Тоні Ромео, колишній офіцер розвідки ВПС США, сказав, що команда із 16 людей зробила це зображення наприкінці минулого року під час 90-денної експедиції в пошуках літака Ергарт.

Але ще доведеться зробити багато роботи, щоб визначити, чи знахідка справді є літаком зниклої авіаторки, наголосили в Національному музеї авіації та космосу. Процес ідентифікації знахідки і, можливо, її переміщення може зайняти роки. Команда Deep Sea Vision зберегла точне місце розташування літака в таємниці, але повернеться туди для подальших досліджень.

"Місцеперебування Ергарт, її навігатора та літака залишається "однією з найбільших загадок нашого часу. Ми сподіваємося, що їх вдасться знайти, і світ матиме чіткіше розуміння того, що сталося того фатального дня", – заявила Мінді Лав Пендерграфт, виконавча директорка музею Амелії Ергарт.

Deep Sea Vision має плани щодо майбутньої експедиції, щоб підтвердити свої знахідки та отримати додаткові зображення. Якщо це справді літак Ергарт, і він досі "структурно здоровий", його можна було б підняти з води, сказали в компанії.

Останній політ Ергарт

Амелія Ергарт розпочала навколосвітній політ влітку 1937 року зі своїм навігатором Фредом Нунаном. Вони вилетіли з міста Лае в Папуа – Новій Гвінеї та попрямували до невеликого острова Гауленд у Тихому океані, де вони мали зустрітися з береговою охороною США, щоб дозаправитися.

На Гауленді берегова охорона отримала потужні радіоповідомлення від Ергарт, які сигналізували, що вона, ймовірно, поблизу. Але авіаторка та її навігатор так і не долетіли до острова, й урядові чиновники США оголосили їх мертвими після місяців пошуків. Відтоді ця таємниця захоплювала покоління, породжуючи безліч теорій про те, що пішло не так.

Одні кажуть, що в літака закінчилося пальне, і Ергарт із Нунаном потонули в Тихому океані, не встигнувши дістатися Гауленда. Інші припускають, що Ергарт померла після аварійної посадки на віддаленому острові. Правда про той фатальний політ поки що невідома.

Нагадаємо, 24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. Тоді українські ЗМІ (з посиланням на джерела в правоохоронних органах) зазначали, що саме цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300.

Минулого року 18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил. Тоді загинули 14 людей, серед яких вище керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович. Також серед загиблих – одна дитина. 

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Україна отримає перші винищувачі F-16 до липня Україна отримає перші винищувачі F-16 до липня