USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

"Немає нічого спільного із законом", – адвокат про кримінальну справу проти Кропачова

Кропачов_7

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Кримінальна справа проти бізнесмена Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. А рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримували під вартою – виглядає абсурдним. Таку думку в ефірі TAK TV висловив адвокат Юрій Сухов.

"Ми всі сподіваємось на закон, на справедливість, на правосуддя в Україні. Я вже не перший рік займаюся такими складними справами. Але, на жаль, в багатьох випадках, зокрема і в цій справі не побачив справедливого суду. Це рішення, як на мене, є ганьбою. Так не повинно бути. Якщо органу досудового розслідування потрібно розібратися, хай вони розбираються. Але будувати державу, в якій особу, яка вчинила економічний злочин, утримували під вартою – це абсурд. Немає нічого спільного із законом. Це мотивація, яка знаходиться поза межами кримінально-процесуального закону", – зазначив Сухов.

Адвокат пригадав, що під час судового засідання прокурор часто говорив, що "захист буде заперечувати". Це, пояснює юрист, свідчить про те, що прокурор не впевнений у своїх доказах, не впевнений у своїй аргументації. Натомість аргументи сторони захисту були абсолютно зваженими та ґрунтовними.

"Суд її (аргументацію, – ред.), виходить, повністю не врахував. Це є, на мою думку, черговим судовим абсурдом", – додав він.

Справа проти бізнесмена

Бізнесмена Віталія Кропачова напередодні взяли під варту без права внесення застави. Таке рішення прийняла суддя Печерського районного суду міста Києва.

Адвокати Кропачова вже заявили, що подадуть апеляцію на рішення суду щодо взяття їхнього підзахисного під варту на 60 діб без внесення застави. Про це в коментарі TAK TV заявив один з адвокатів Олександр Салазський. 

Нагадаємо, ДБР звинувачує Віталія Кропачова у завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями.

Віталій Кропачов

Віталій Кропачов є власником ТОВ "Краснолиманське" з 2017 року, відколи воно стало одним з найбільш успішних вугільних підприємств України.

Також Кропачов має активи у медійній сфері.

У грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн". Компанія у березні 2022 року надала свої потужності для забезпечення цифрової трансляції "Єдиного телемарафону" після ракетної атаки Росії на телевежу у Києві.

Кропачов є власником медіапроєкту Ukraine World News, куди зокрема входить телеканал ТАК TV.

Влітку 2022 року організував табір під Переяславом для вимушених переселенців з Донбасу. Там у комфортних умовах проживають 150 людей, які втратили житло через війну. Також бізнесмен допомагає дітям, які постраждали через російську агресію.

Кропачов неодноразово виступав за створення комфортних умов для повернення додому українців, які були змушені переселитися до Європи. Зокрема, у березні 2023 року у Київській області було запущено пілотний проєкт із забезпечення переселенців житлом та роботою.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ ДБР перешкоджає проведенню податкової перевірки на ТОВ "Краснолиманське", яка доводить факт висунення необґрунтованої підозри директору та бухгалтеру підприємства
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Арешт рахунків підприємства шкодить насамперед державі
Виглядає як робота над помилками: У справі ТОВ Виглядає як робота над помилками: У справі ТОВ "Краснолиманське" перевірки фінансових документів призначили лише після висунення обвинувачень