USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Бєлгородській області впав російський військовий літак Іл-76: Усі подробиці. Оновлено

Інцидент стався в Корочанському районі Бєлгородської області
Іл-76 Росії
Джерело: відкриті джерела

У Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. Про це спочатку повідомили росЗМІ, а потім інформацію підтвердили в Міноборони РФ.

За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі Бєлгородської області.

Варто зазначити, що за кілька хвилин до авіакатастрофи над регіоном спрацювала повітряна тривога, після падіння літака – її скасували.

Момент падіння літака потрапив на камеру місцевих жителів.

Як пише "Суспільне", у Міноборони України наразі не можуть підтвердити, що літак уразили українські Сили оборони, оскільки "ще з’ясовують інформацію".

РФ каже, що на борту були полонені

Як стверджують у Міноборони РФ, на борту літака Іл-76, що впав, нібито перебували українські полонені, яких нібито "доставляли на обмін".

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими України прокоментували заяву Міноборони РФ, заявивши, що там збирають і аналізують інформацію, а також закликали дочекатися офіційних заяв влади.

Водночас поінформоване джерело, близьке до Міноборони України, у коментарі "Інтерфакс-Україна" заявило, що російський літак був збитий на зльоті.

При цьому він не навів інших подробиць, включно з імовірною присутністю на борту українських полонених.

Джерела в Міноборони України раніше повідомили про те, що літак перевозив ракети до комплексів С-300.

У Генеральному штабі Збройних сил України також повідомили, що з'ясовують інформацію щодо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

"Наразі у нас немає інформації. Щойно з'ясуємо достовірну інформацію, ми інформуватимемо і комунікуватимемо", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Генштабі ЗСУ.

Подібну заяву зробив і омбудсман України Дмитро Лубінець в Telegram: "Наразі, я як уповноважений ВРУ з прав людини з'ясовую всі деталі події та аналізую отриману інформацію".

Оновлено 14:07.

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що сьогодні планувався обмін полоненими між Україною та РФ.

"Я можу констатувати, що запланований на сьогоднішній день обмін поки що не відбувається", – заявив він у коментарі "Радіо Свобода".

Інформацію про те, що в літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, могли перебувати військовополонені, зараз перевіряють.

Інформація з падінням Іл-76 заплутана

Деякі українські ЗМІ одразу після інциденту з посиланням на свої джерела написали, що літак був збитий Збройними силами України. Однак потім прибрали ці повідомлення зі своїх матеріалів.

Одним із таких інформаторів стала "Українська правда", яка аргументувала корекцію новини тим, що "інше джерело не підтвердило" дані про збиття літака ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ЗСУ перші в історії збили російський літак А-50. Хоча офіційної інформації про те, чим саме збили російські А-50 та Іл-22, немає, ЗРК Patriot є доволі вірогідним варіантом.

Пізніше Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що успішна ліквідація російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 призведе до обмеження зон дії авіації РФ.
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет