USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Австралії розбився військовий гелікоптер: Є загиблі

Гелікоптер упав у води поблизу острова Гамільтон
гелікоптер
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У п'ятницю, 28 липня, в Австралії розбився військовий гелікоптер, який брав участь у військових навчаннях разом із США. Унаслідок цього загинули щонайменше чотири людини, пише Reuters.

Гелікоптер упав у води поблизу острова Гамільтон. Уранці наступного дня міністр оборони Річард Марлз оголосив про проведення місії з пошуку зниклого гелікоптера MRH-90 та його екіпажу у цьому районі.

У результаті падіння гелікоптера в океан біля узбережжя Квінсленда загинули щонайменше 4 людини.

"Ініціював зупинку (Pause-Ex, – ред.) на всій території Австралії для всіх учасників Talisman Sabre, щоб надати їм всім, незалежно від їхньої національності, можливість зв'язатися зі своїми родинами і повідомити про те, що відбувається", – зазначив директор військових навчань генерал Даміан Хілл.

Також відомо, що після катастрофи спільні військові навчання Австралії та Сполучених Штатів Америки припинили.

Що відомо про навчання

Talisman Saber – це двотижневі військові навчання, у яких беруть участь понад 30 тисяч військових з 11 інших країн. І демонструють силу та єдність на тлі нарощування військової сили Китаю в регіоні.

Раніше

Нещодавно стало відомо, що Австралія направить до Німеччини розвідувальний літак, що допоможе забезпечити захист поставок в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз, пише The Guardian.

За словами політика, королівські ВПС Австралії планують розгорнути у Німеччині літак E-7A Wedgetail на шість місяців.

Транспорт направлять вже у жовтні для захисту багатонаціональних логістичних вузлів, якими Україні передають важливу допомогу. Літак "допоможе забезпечити безперервне та безперебійне надходження військової та гуманітарної допомоги в Україну".

Новини за темою: Австралія виділяє Україні новий пакет допомоги. Що туди входить
Читайте також:
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Еквівалент чаші з блювотинням": Посол України в Австралії відреагував на програму про російських солдатів на війні проти України, яку показав місцевий канал
Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території Румунія погодила навчання 50 українських пілотів на F-16 на своїй території
Російського пілота Кузьмінова, ймовірно, вбили ще минулого тижня, – Ступак Російського пілота Кузьмінова, ймовірно, вбили ще минулого тижня, – Ступак