USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Австралія виділяє Україні новий пакет допомоги. Що туди входить

Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на рік
Албаніз
Ентоні Албаніз із Володимиром Зеленським у Києві. Липень, 2022 р.
Джерело: відкриті джерела

Уряд Австралії надасть Україні новий пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів. Ця підтримка включає 70 військових броньованих машин для захисту від російського вторгнення, заявив прем'єр-міністр Ентоні Албаніз, пише Reuters.

Пакет військової допомоги включатиме 28 броньованих машин M113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок і 14 причепів.

Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців.

"Ця додаткова підтримка матиме реальні зміни, допомагаючи українському народу, який продовжує демонструвати велику мужність перед обличчям незаконної, неспровокованої та аморальної війни Росії", – пояснив Албаніз.

Допомога Австралії Україні

Австралія є однієї із найбільших країн, які не входять до НАТО, і надає допомогу, боєприпаси та оборонне обладнання, включаючи десятки одиниць бронетехніки Bushmaster.

Так, австралійська оборонна компанія Electro Optic Systems уклала контракт з українським державним зовнішньоторговельним підприємством "СпецТехноЕкспорт" на постачання в Україну до ста своїх систем дистанційного озброєння (RWS).

Також уряд Австралії застосував санкції проти російських чиновників та близько 1 тис. фізичних та юридичних осіб Росії.

Новини за темою: США, Велика Британія та Австралія побудують флот атомних підводних човнів: Що таке оборонна угода AUKUS

Відзначимо, в кінці травня міністр оборони України Олексій Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної "танкової коаліції" та надати країні бронеавтомобілі Hawkie. Відповідне відеозвернення опублікував у Twitter.

За словами глави Міноборони, Австралія могла б надати "неоціненну допомогу українським військам у ході контрнаступу". При цьому додав, що країна вже надала Києву військову допомогу і зробила "найбільший внесок в Україну поза НАТО".

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську