USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна планує збільшити витрати на виробництво ракет і дронів до 1,5 млрд доларів

Збільшення витрат було включено до бюджетного проєкту уряду на наступний рік
снаряди
Джерело: Reuters

Уряд України планує витратити 1,5 мільярда доларів на виробництво озброєння і техніки у 2024 році, що в сім разів більше, ніж минулого року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Форуму оборонних індустрій, передає CNN.

Видання пише, що збільшення було включено до бюджетного проєкту уряду на наступний рік. Ці плани виникли у зв'язку з тим, що Київ використовує ракети і безпілотники вітчизняного виробництва для нанесення ударів по цілях у РФ, за межами лінії фронту.

"Ми запускаємо нові виробництва. Ми розширюємо ті, які давали результати до повномасштабного вторгнення. Ми інвестуємо в нові технології та нові розробки", - сказав він. "Ми готові допомогти всім, хто виробляє якісне озброєння для нашої армії".

Також український президент прокоментував виробництво вітчизняного озброєння.

"Світ бачить, на що здатні українські ракети, технології та безпілотники. Ми створюємо перший у світі флот військово-морських дронів, які роблять російські військові кораблі неефективними і змушують їх ховатися", - заявив Зеленський.

Зеленський заявив, що Україна почне виробляти артилерійські системи і снаряди калібру 155 мм, які широко використовувалися під час війни з Росією.

Нагадаємо, 30 вересня у Києві проходить Форум оборонних індустрій. Президент Володимир Зеленський оголосив, що під час заходу був створений міжнародний Альянс оборонних індустрій, куди вже увійшли 13 країн.

Шмыгаль, у свою чергу, зазначив, що Україна стане новим центром виготовлення якісної військової продукції у Європі. 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням