USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна стане новим центром виготовлення якісної військової продукції у Європі, - Шмигаль

З цього приводу пропрацьовується низка важливих питань
Шмигаль
Джерело: Facebook Денис Шмигаль

Україна стане новим центром виготовлення якісної військової продукції у Європі. Про це під час першого Форуму оборонних індустрій заявив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

Він нагадав, що на сьогоднішній день країна співпрацює з партнерами щодо відновлення західної військової техніки. Також пропрацьовується питання щодо створення в Україні замкненого циклу виробництва озброєння.

"Всі розуміють ризики, але ті, хто мислить стратегічно, також розуміє, що Україна стане новим центром військової продукції у Європі. На сьогодні ми вже співпрацюємо з країнами-партнерами щодо відновлення західної військової техніки. Крім цього, опрацьовується питання щодо створення в Україні замкненого циклу виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів. Ми створюємо спільні підприємства та сервісні центри, що допомагає поступово інтегрувати український оборонно-промисловий комплекс у промислове виробництво, промислове середовище країн-партнерів", - підкреслив Шмигаль.

Новини за темою: В Україні створений міжнародний Альянс оборонних індустрій

Прем'єр нагадав, що за час вторгнення Росія пошкодила 37 оборонних українських підприємств.

"Зараз опрацьовуємо додаткові пропозиції щодо їх відновлення. Російський режим мріяв про демілітаризацію України. Натомість Україна щомісяця лише нарощує виробництва озброєння та військової техніки. Можна сказати: хто посіяв вітер - той пожне бурю", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 30 вересня у Києві проходить Форум оборонних індустрій. Президент Володимир Зеленський оголосив, що під час заходу був створений міжнародний Альянс оборонних індустрій, куди вже увійшли 13 країн.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW