USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українці здобули три золоті медалі на старті словенського етапу Кубка Європи

Потужною делегацією на змагання вирушила українська збірна, до складу якої увійшло 27 дзюдоїстів
українські дзюдоїсти
Джерело: Укрінформ

У словенському містечку Подчетртек триває черговий етап Кубка Європи з дзюдо. Перший змагальний день приніс українській команді сім нагород, інформує "Укрінформ".

Золоті медалі виграли Назар Вісков (вагова категорія до 60 кг), Каро Марандян (66 кг) та Сергій Неботов (73 кг).

Срібло дісталося Вадиму Чернову (66 кг), бронзовими призерами стали Денис Тупицький (60 кг), Олександр Кошляк (73 кг) та Анастасія Суперсон (48 кг)", – йдеться у повідомленні.

У заключний день змагань Україну представлятимуть Ігор Цуркан, Владислав Холод, Владислав Колобов (усі – до 81 кг), Марат Крижанський, Станіслав Гунченко, Ярослав Давидчук, Олексій Болдирєв, Віталій Шепель, Станіслав Сергійчук (усі – до 90 кг), Олексій Єршов, Заур Дуньямалієв, Данило Гуцол (усі – до 100 кг), Алєксєй Моісєєв (понад 100 кг), а також Христина Гоман (понад 78 кг).

Новини за темою: Українським спортсменам заборонили брати участь у змаганнях, де є росіяни та білоруси: Мінмолодьспорту внесло зміну в наказ

Участь в етапі беруть понад 260 спортсменів з 22-х країн. Потужною делегацією на змагання вирушила й українська збірна, до складу якої увійшло 27 дзюдоїстів.

Це переважно другі-треті номери нашої команди, які отримали шанс проявити себе та зарекомендувати для майбутніх турнірів. У Словенії виступають 21 чоловіків та 6 жінок.

Історія Федерації дзюдо України

Федерація дзюдо України (ФДУ) заснована в 1991 році, є всеукраїнською громадською організацією, яка створена з метою подальшого розвитку, популяризації та пропаганди дзюдо.

У 1993 році Федерація дзюдо України була офіційно визнана членом Європейського Союзу дзюдо (European Judo Union) як самостійна організація. З цього часу почалась її активна міжнародна діяльність, а саме з чемпіонату Європи в Афінах, а потім чемпіонату світу у Гамільтоні (Канада) у тому ж році.

Українські спортсмени ставали призерами чемпіонатів світу та Європи, а першим значним досягненням українського дзюдо стало завоювання Русланом Машуренко бронзової олімпійської медалі у 2000 році в Сіднеї (Австралія).

Першим українським чемпіоном світу з дзюдо у 2009 році став Георгій Зантарая, крім цього, спортсмен тричі вигравав континентальну першість. Історичну перемогу виборола на континентальних змаганнях серед команд у 2011 році в турецькому Стамбулі чоловіча збірна України, яка вперше в історії стала чемпіонами Європи. У фіналі дзюдоїсти перемогли 17-разових чемпіонів Європи. 

Наймолодшою в історію чемпіонкою світу з дзюдо є українка Дар'я Білодід. На чемпіонаті світу в Баку у 2018 році 17-річна українка здобула золоту нагороду, перемігши в фіналі японку Фуну Тонакі.

А вже за рік на чемпіонаті світу в Токіо дзюдоїстка повторила свій успіх, здобувши золоту медаль у ваговій категорії до 48 кілограмів. Крім того, Білодід є дворазовою чемпіонкою (Варшава-2017, Мінськ-2019) та срібною (Лісабон-2021) призеркою чемпіонатів Європи.

На Олімпійських іграх в Токіо-2020, що відбулися влітку 2021 року, українка завоювала бронзову нагороду. Це перша олімпійська нагорода в історії українського жіночого дзюдо.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах